DOS
Bodegas Rafael Cambra
Viinamarjad: 33% Cabernet Sauvignon, 33% Cabernet Franc, 33% Monastrell.
Nautimine: Soovitav dekanteerida. Sobib ürtidega maitsestatud röstitud looma- või lambalihaga, pardi konfitiga. Laabijuustudega.
Alkohol: 14%
Serveerimistemperatuur: 16...17 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 19.33 eurot
Fermentatsioon: Roostevabast terasest 2000L tankides . Malolaktiline fermentatsioon tammevaatides.
Laagerdamine: Prantsuse tammest 2 ja 4 aasta vanustes vaatides 8 kuud. Vaadid 225 ja 500 liitri suurused.
Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima. Liivane pinnas kivise pinnaga.
Viinapuuaiad: Mägede jalamil kõrgusega 700m merepinnast. Viinapuude vanus 25 a.
Kirjeldus: Intensiivne kirsipunane värv. Üle keskmise täidlane, ümar tanniinidega toetatud struktuur. Aroomis tunda küpseid musti metsamarju, mis peidavad tumedat nahka, balsamicot. Taustal on mineraalsus, mis töötab koos vürtsidega pikas järelmaitses.
Bodegas Rafael Cambra
D.O. VALENCIA
Cambra perekonna hoolsa pilgu all kasvavad puukoolis viinapuude istikud veiniaedade tarvis ja seal möödus ka Rafa noorus. Nende puukool on Hispaanias üks prestiižikaim, kuid päris lõpptulemust- veini sealt näha ei saa. See mõte ei sobinud noorele Rafael Cambrale, kes 2001.aastal omandas esimese oma veiniaia, kus kasvas omajuurne 50-aastane Monastrell. Seejärel rajas ta viinapuuaia Cabernet Sauvignoni ja Cabernet Francile. Teadmised sellest, mis on DO Valencia terroir`ga sobivaimad sordid ja kuidas neid harida, on päritud ja seepärast on kasvandikud parimas vormis. Veiniaiad asuvad mäestiku jalamil, 650 ...700meetri kõrgusel merepinnast, ümbritsetuna oliivi- ja mandlipuudest.
Rafael Cambra on üks Hispaania põnevamaid ja innovatiivsemaid noori veinimeistreid ning tema töö kulgeb ka laboratooriumis eksperimenteerides. Seal on sündimas veel nii mõndagi põnevat, näiteks kasutades haruldasi põliseid marjasorte.
Koda kuulub n.n. „garaaživeini“ tegijate hulka, aastane veinikogus on keskmiselt 52.000 pudelit.