S de Aylés
Pago Aylés
Viinamarjad: 100% Garnacha
Nautimine: Küpsetatud lha- ja köögivilja pajaroad.
Alkohol: 14%
Serveerimistemperatuur: 15...17 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 21,60 eur/L
Fermentatsioon: Külm eelmatseratsioon, fermentatsioon kontrollitud temperatuuril pideva remontage`iga. Malolaktiline fermentatsioon uutes Allier tammest 225l vaatides.
Laagerdamine: 12 kuud 300l teise aasta vaatides, mis 90% Allier ja 10% ameerika tammest.
Kirjeldus: Värvus rubiinpunane. Aroomis kirsid, vaarikad, vahemere ürtide ja lavendli noodid. Maitses värske, struktuurne ja keskmise täidlusega. Järelmaitse pikk, mineraalne ja puhas.
Kliima / Pinnas: Kontinentaalne kliima, oru mikrokliima 600...800 m kõrgusel merepinnast lõuna-põhja suunalise orientatsiooniga.
Korje: Öisel ajal, et säilitada viinamarjade värskus. 6000 kg/ha.
Pago Aylés
Vino de Pago
Pago Aylès - esimene Aragoni autonoomses piirkonnas Vino de Pago klassifikatsiooni saavutanud veinikoda, mis 2010. aasta oktoobris tõsteti Hispaania veiniregulatsiooni järgsesse kõrgeimasse kvaliteediklassi. Modernne veinikelder asub maadel, kus veinitegu on toimunud juba keskajal. Praegune omanik on ühendanud paljud väikesed maatükid, mis on kuulunud aegade jooksul erinevatele omanikele nii vaimulike kui aadlike hulgast. Kogu maaomanduse suurus on 3100 hektrit ja seal eksisteerivad koos vein ja metsik loodus.
Veiniaiad on ümbritsetud looduspargiga, EU on liitnud selle maaomanduse Natura 2000 linnukaitse alade hulka.
Veinikoda on ümbritsetud viinapuudest, mis kasvavad kivistel vaestel lubjakivistel nõlvadel 600-800 meetri kõrgusel merepinnast. Veiniaiad, kus kasvavad Garnacha, Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay ja Syrah, laiuvad 75 hektaril.
Keskmine aastatoodang on 450 000 pudelit.