Lezaun 0,0 Sulfitos
Bodegas Lezaun
Guía Peñín 88 punkti
Viinamarjad: 100% Tempranillo.
Nautimine: Sobib kergete suupistetega, külma lihaga, koorese salatiga, värskete kreemjuustudega.
Alkohol: 14 %
SO2 lisatud: 0 mg/l
Serveerimistemperatuur: 15...17 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind xx.xx eur
Fermentatsioon: Roostevabast terasest tankides, metsiku pärmiga, sulfiide lisamata.
Kliima / Pinnas: Atlandi ja Vahemere kliima kontinentaalsete mõjudega.
Viinapuuaiad: Võra kujundus trellis. Aiad asetsevad 500...600 m kõrgusel merepinnast. Orgaaniliselt kasvatatud.
Kirjeldus: Aroomis puhas marjasus, punane õun, magus viinamari ja kakao, pisut lillelisust. Maitses punased puuviljad, keskmise täidlusega, järelmaitses lagritsat, kirsikaramelli.
Toodetud: 10 000 pudelit
Bodegas Lezaun
D.O. Navarra
Bodegas Lezaun on perefirma Navarra veinipiirkonnas, põhjapoolsemate mägede nõlvadel asuvate viinapuuaedadega. Neljas veiniaias on kokku 19 hektarit maad. Viinapuude vanuseks on 3 kuni 80 aastat, keskmiselt umbes 18 aastat. Saagikus on keskmiselt 5000 kg/ha.
Kasvatatavad viinamarjasordid on Tempranillo, Garnacha, Graciano, Merlot, Cabernet Sauvignon tumedatest marjadest ja heledatest Tempranillo Blanco ning Garnacha Blanca.
Esimesed kirjalikud märkmed viinamarjade kasvatamisest Lezauni veinikoja asukohas on aastast 1780.
19.sajandi lõpus ehitati maa alune vaatide hoidmise ruum. 1981.aastal, kui Navarra tootjad hakkasid moodustama kooperatiive (üldjuhul viis see veini kvaliteedi langemisele), asus Lezaunide pere ise oma veinikoda majandama ja taastama vanu veinivalmistamise põhimõtteid. Üheksakümnendate algusest on veinikojas toimetanud praegune generatsioon ja valitud suunda arendanud – ökoloogilist ja biodünaamilist põllumajandust. Loodussäästlikel põhimõtetel toodetud veinide konkurssidel on saadud ka mitmeid auhindu. Üks veinikoda juhtivast kahest vennast, Edorta Lezaun on Navarra mahepõllumajanduse eestvedaja ja propageerija . Teine vend Raul on koja veinimeister.
Sulfiidide kasutamist piiratakse ja hoitakse minimaalses koguses, üks vein valmistataksegi täiesti ilma väävliühendeid lisamata.
Veinid peavad olema kohaliku veiniaia ja marjasortide väljendus ning au sees peetakse puhast loodust ja keskkonda. Grammigi sünteetilisi kemikaale ega väetisi ei laotata oma põldudele.
Aastane veinitoodang on 120.000 pudelit.