LAS ROCAS Garnacha
Bodegas San Alejandro
Viinamarjad: 100% Garnacha.
Nautimine: Ahjus küpsetatud lihadega, seente ja barbecue`ga. Erinevate riisitoitudega. Poolkõvade juustudega
Alkohol: 15%
Serveerimistemperatuur: 15-16 º C
Pudeli maht: 0,75L
Liitri hind 15,93eur
Fermentatsioon: Eelmatseratsioon 10 päeva. Fermentatsioon terastankides 20-25 päeva. Postmatseratsioon 21 päeva koos kestadega. Mikrooksüdatsioon enne malolaktilist fermentat-siooni.
Laagerdamine: 30% veinist 10 kuud prantsuse ja ameerika tammest vaatides.
Kliima / Pinnas: Kontinentaalne kliima. Väga kivine pinnas, kiltkivi. Mägine ala kõrgusega 800...1000 m merepinnast.
Viinapuuaiad: 50...70 aastat vanad Garnacha viinapuud. Võra kujundatud põõsastena. Looduslik dreeniv pinnas, keskmine saak 3500 kg/ha.
Kirjeldus: Rubiinpunane värv. Aroom on uhke, milles tunda kirssi, vaarikat, piprasust ning lagritsat. Maitses üle keskmise täidlusega, tunda peent struktuuri ja marjast südamikku. Järelmaitse pikk, rikkaliku tekstuuriga.
Arenemine: Vein areneb sobivates tingimustes 4...5 aasta jooksul.
Bodegas San Alejandro
D.O.Calatayud
Bodegas San Alejandro on viinamarjakasvatajate kooperatiiv, mis loodud 1962.aastal. Viimastel aastatel on selle meeskonda liidetud palju enenrgilisi ja entusiastlikke noori, kes on seadnud sihikut ümber. Nende punaveinid on modernsed ja võimsad ning kasutusel on põhiliselt kohaliku päritoluga Garnacha mari- veinidele püütakse anda tuntavat sordile omast iseloomu. Calatayudi kvaliteetveini piirkonda loetakse Garnacha (Grenache) viinamarjasordi sünnikohaks.
Põhimõtteks on: veinide kvaliteet sünnib viinapuuaias, mitte keldris. Küll aga on kasutusele võetud modernseid tehnoloogiaid, tagamaks kvaliteeti.
Tuntud veinispetsialist Tom Stevenson on nimetanud neid üheks viimaste aastate kõige kiiremini arenevaks tootjaks Hispaania veininduses.
Veinikoda asub umbes 80 km Zaragozast Perejilese ja Atea orgudes. Veiniaedu on 1100ha, mille kõrgused merepinnast on 750 ja 1100 meetri vahel. Kasvatatakse kuut sorti viinamarju: Garnacha, Tempranillo, Macabeo, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon.
Pinnased on lubjakivise koostisega kruusased ja kiltkivised, kohati leidubkoos punaka saviga. Hea veejuhtivus on tähtis komponent viinapuu arenemisel.
Kliima on jahedapoolne, väheste sademetega. Temperatuuride vahe päeva ja öö vahel on äärmiselt suur. Tänu sellele on marjade küpsemisperiood pikk ning viinamarjade suhkru ja happe tasakaal on paigas oktoobrikuus toimuvaks korjeajaks.
Veinikoja kõrgema sarja nimetus Baltasar Gracian tuleneb XXVII sajandi kirjaniku ja filosoofi nimest, kes sündis selles kandis.