Esilehele
Registreerun kasutajaks / Unustasin salasõna
Logi sisse:
Sul on tellimiseks aega: aeg , et kaup ÜLEHOMME ükskõik kuhu Eestis kohale jõuaks!
  • Avaleht
  • Tooted
  • Tootjad
  • Vivaveinist
  • Uudised
  • Galerii
  • KKK
  • Kontakt

GRAMONA LA CUVEE

Gramona

Meie hind: 27.50 EUR
Lisa Ostukorvi

 

Viinamarjad: 45% Xarel.lo, 45% Macabeo, 10% Parellada.

Nautimine: See cava on aperitiivne, kuid pikendatav hõlpsasti kuni digestiivini. Struktuurne ja gastronoomiline.

Alkohol: 12%

Serveerimistemperatuur: 8...9º C, serveerida veiniklaasist.

Pudeli maht: 0,75L

 Liitri hind 31,87 eur

Fermentatsioon: Roostevabades tankides.

Laagerdamine: Teine kääritamine leiab aset pudelis vastavalt traditsioonilisele meetodile koos laagerdamisega käärimis-sademel 36 kuud. Dosage 6 grammi/L. „Expedition liqueur” pärineb üle sajandi vanusest solerast.

Kliima / Pinnas: Vahemereline kliima, külmade eest kaitseb Montserrat mäestik. Domineeriv pinnas on savi lubjakivi alusel.

Viinapuuaiad: Mahepõllundus ja biodünaamiline kultivatsioon, viinapuuaedade kõrgus merepinnast 200...400m, >35 aastased viinapuud.

Kirjeldus: Kahvatu õlgkollane.

Aroomis domineerivad värsked tsitrused nagu pomelo ja sidrun , millele lisandub õuna ja ananassi. Värskendav sõõm metsaürte ja valgeid lilli. Mõnusalt kreemise aroomiga. Maitse pehme, keha on kerge, ääreni täis värskust, karge ja karastav tekstuur. Järelmaitse soliidne, kuid tsitruseliselt värske.


Gramona

Corpinnat, D.O Penedès

 

Gramona veinikojas on pidevat tööd tehtud alates XIX sajandi keskpaigast. Viies põlvkond perekonna veinimeistreid hoiab täna pikaaegseid kogemusi elus, et valmistada kõige kvaliteetsemaid vahuveine Sant Sadurní d`Anoia lähistel. Mas Escorpí , Font Jui – need on vanimad ja parimad viinaaiad, kus küpsevad unikaalsed Xarel.lo marjad tippveinide loomiseks. Hoides terroir`d au sees toimetatakse mahepõllunduse põhimõtetel, et säilitada looduse tasakaalu. Gramonas on astutud ka järgmine samm ning alates 2014.aastast kasutatakse biodünaamilisi põhimõtteid (Demeter) oma kokku ca 40 hektari suurustes veiniaedades jätkusuutlikkust hoides. Viinapuude vanuseks on 10-75 aastat.

Gramona alustas klassikalise meetodiga vahuveinide tootmisega ja saavutas sellega maailmakuulsuse. Viimasel ajal on lisandunud valikusse ka vaiksed veinid, mida valmistatakse DO Penedès märgi all. Vahuveinide keldris laagerdamise aeg on 36-160 kuud ning selle pika laagerdusperioodiga antakse vahuveinidele nende täiuslik iseloom.

Marjade korjamine aias toimub käsitsi, sorteerimine veinikojas samuti. Ka hilisemad toimetamised keldrid tehakse käsitsi, sealhulgas ka ümberkorkimine.

Veinikoda on tunnistatud parimaks Cava majaks Hispaanias ning hääletatud ajakirjas Wine & Spirits Top 100 veinikodade hulka maailmas.

Rohkem infot...


Pildid: Gramona


image image

Video: Gramona

Tooteotsing
  • Head pakkumised
  • Kangestatud veinid
  • Sordiveinid
  • Veinimajade kastid
  • Kingiideed
  • Kollektsionääridele
  • Aasta vein 2025
  • Aasta vein 2024
OSTUKORV on hetkel tühi
18.02.2025.

¡ Meil on Teile kingitus!

31.03.2025.

Kevadine veinipakkumine

22.04.2025.

Aasta Vein

Uudiste arhiiv
    • Ettevõttest
    • Tooted
    • Tootjad
    • Kontakt
    • KKK
    • Pakkumised
    • Punane vein
    • Valge vein
    • Rosé vein
    • Cava
    • Sherry
    • Muu
    • Maksmine
    • Transport
    • Tellimistingimused
Kodulehe valmistamine - Art Media

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

{MAILINGLIST_MESSAGE}